Conopida cu bacon in sos de ardei

Conopida cu bacon in sos de ardei este o mancare de legume simpla, delicioasa si deosebit de decorativa. Conopida se desface in buchetele mai mici.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida potrivita
  • 200 g bacon afumat
  • 3-4 buc. ardei gras de diverse culori
  • 1 ceapa
  • 3-4 rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Conopida cu bacon in sos de ardei este o mancare de legume simpla, delicioasa si deosebit de decorativa.

Conopida se desface in buchetele mai mici si se fierbe in apa cu sare, timp de 5-7 minute. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Se formeaza apoi rulouri, infasurand in bacon fiecare buchetel de conopida.
Ceapa si ardeii se spala, se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in ulei, pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite si tocate in cuburi mici. Se sareaza, pipereaza, se adauga cimbru si se mai fierbe pana scade sosul. La final se adauga usturoiul taiat felii subtiri.

 

Sosul de ardei se lasa sa se raceasca putin, apoi se transfera intr-o tava termorezistenta. Deasupra sosului, se aseaza rulourile de conopida. Se da tava la cuptor pentru 30-35 minute.


Conopida cu bacon in sos de ardei se serveste calda. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala