Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor si sos alb

Cele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine: 1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba consistenta unei smintin

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru cocteilul de legume: 3-4 morcovi
  • o telina marisoara
  • 2-3 cartofi
  • 2 ardei grasi
  • 5 linguri cu mazare
  • putin ulei
  • sare; pentru sosul alb: 150 gr faina alba
  • marar tocat (uscat sau verde)
  • vegeta
  • ulei; pentru ciupercile la cuptor: 1 kg ciuperci
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Cele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine: 1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba consistenta unei smintini ceva mai subtire. Se fierbe amestecul pina se ingroasa, dar nu prea tare. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se procedeaza ca la maioneza: se adauga ulei putin cite putin, amestecind continuu. Sosul trebuie sa aiba consistenta unei maioneze obisnuite. Daca se taie, se reface cu apa rece sau putina sare. La urma, se adauga mararul si vegeta, dupa gust. Se lasa la rece. 2. Ciupercile la cuptor: dupa ce se curata si se spala, ciupercile se asaza intr-o tava unsa cu ulei sau margarina vegetala. Se pot taia daca sint mari. Tava se lasa in cuptorul preincalzit cca. 20 min, la foc potrivit. 3. Cocteilul de legume: morcovii, telina si cartofii se fierb, apoi se taie ca pentru salata boef. Se amesteca cu mazarea si ardeii cruzi, taiati fisii. Se adauga amestecului foarte putin ulei, pentru o mai buna omogenizare, apoi se sareaza.
Acest cocteil se aranjeaza pe fiecare farfurie. Peste ciuperci se adauga cite 1-2 linguri de sos alb, linga care se servesc legumele. Este o mincare ce se poate servi la prinz sau seara. De asemenea, avind un aspect apetisant, se poate servi si musafirilor in perioada postului.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide