Legumele curatate si taiate marunt se fierb cateva minute in apa clocotita cu sare. Separat, se caleste ceapa in putin ulei incins. Se adauga untul,
Legumele curatate si taiate marunt se fierb cateva minute in apa clocotita cu sare. Separat, se caleste ceapa in putin ulei incins. Se adauga untul, apoi faina, mustarul, laptele si smantana. Se omogenizeaza bine si se adauga legumele. Se lasa sa dea in clocot, apoi se fierbe inabusit 10-15 minute. Se adauga prazul, se amesteca si se mai lasa 2 minute pe foc. Se rastoarna compozitia intr-un vas si se incinge cuptorul. Se freaca untul cu faina pana ce capata aspectul unor firimituri. Se
amesteca ierburile aromatice si branza, se adauga laptele apoi se intinde o foaie de 1,5 cm grosime
din care se decupeaza rondele cu diametrul de 6 cm, care se aranjeaza pe marginea vasului. Se stropeste cu lapte si branza si se introduce vasul in cuptor la copt, pentru 20-30 de minute.
Se serveste cald. Alte retete culinare:
Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Piftie de curcan
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post