Ciuperci la cuptor cu unt, verdeaţă şi crustă aurie de caşcaval. Se pot servi ca aperitiv, fel principal sau pe post de garnitură alături de altă mâncare. Noi le-am mâncat alături de şniţele şi ne-au plăcut mult. Retete dietetice
Se spală delicat ciupercile şi se curăţă de pieliţe. Se taie codiţele, pe care le tocăm cubuleţe.
Se spală ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul şi se toacă mărunt.
Într-o tigaie teflonată se încinge un pic de ulei, în care se călesc codiţele de la ciuperci până se înmoaie, acestea îşi vor lăsa suc mult, se lasă până se reduce sucul, apoi se adaugă verdeţurile, un praf de sare şi se mai călesc împreună un pic. Se dau de pe foc. Acest proces durează aprox 10 minute.
Se umple ciupercile cu amestecul pregătit mai devreme, se presară pe fiecare puţin caşcaval ras şi un cub de unt, apoi se aşază într-o tavă în care am pus un strat subţire de ulei şi puţin unt din loc în loc. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, până când caşcavalul formează o crustă aurie.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/ciuperci-cu-unt-verdeata-si-cascaval.html
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post