Chiftelute de dovlecei cu crema de branza

Chiftelutele de dovlecei sunt varianta vegetala ideala a chiftelelor de carne si mi se pare ca se completeaza excelent cu o crema de branza. Incercati si voi!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 2 oua
  • 2 cutii cu branza Ceva fin cu gust de usturoi
  • 1 ceapa uscata
  • 3 linguri gris
  • 1 lingura pesmet
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 5 catei de usturoi

Mod de preparare

Curatam dovleceii si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari, ii saram si ii stoarcem bine.
Ceapa o dam prin razatoare sau o tocam marunt.
Adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu o lingura am format gramajoare si am dat tava la cuptorul incalzit.
Dupa cca 20 min le-am intors cu o paleta si le-am lasat sa rumeneasca pe ambele parti.


Chiftelutele de dovlecei cu crema de branza se pot servi in chifle, cu salata, felii de rosii si/sau castraveti murati, ca un adevarat hamburgher.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi evantai

Cartofi evantai
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce