Chiftelute de dovlecei

Se curata, se spala si se fierb dovleceii. Se lasa in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa (cel putin ½ ora), apoi se toaca cu tocatorul de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei mijlocii
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura verdeata tocata
  • miez de franzela muiat in apa si bine stors (de marimea unui ou)
  • 2 linguri untura
  • 1 ceapa tocata putin prajita
  • sare
  • piper
  • salata verde sau rosii

Mod de preparare

Se curata, se spala si se fierb dovleceii. Se lasa in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa (cel putin ½ ora), apoi se toaca cu tocatorul de lemn. Se pun intr-un castron si se amesteca cu ceapa tocata si putin prajita, oul, faina, franzela muiata in apa, sarea, piperul si verdeata tocata. Se pune cite o lingura din aceasta compozitie in tigaia cu untura fierbinte, prajindu-se pe ambele parti. Se asaza pe o farfurie
Se servesc cu salata verde sau cu felii de rosii aranjate in jurul chiftelutelor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Vă invit să încercați o prăjitură delicioasă și foarte ușor de pregătit. A fost foarte apreciată de toți cei...

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide