Chiftelutele cu dovlecei, vinete si ton sunt delicioase si usor de preparat. Puteti folosi ton din conserva, insa de preferinta din acela bucati tinut in ulei de masline.
Chiftelutele cu dovlecei, vinete si ton sunt delicioase si usor de preparat. Puteti folosi ton din conserva, insa de preferinta din acela bucati tinut in ulei de masline. Mii de multumiri Laurei Adamache pentru acest reteta de chiftelute deosebite!
Curatam vinetele si dovleceii si ii taiem in cubulete mici. Le punem la fiert pe aburi pentru 6-7 minute si apoi le lasam sa se raceasca. Intre timp, punem la inmuiat in lapte 2 felii de paine, fara coaja, pentru 10 minute.
Punem intr-un blender cubuletele de vanata si dovlecel cu feliile de paine stoarse bine, tonul scurs bine, ouale, patrunjel dupa gust, cateii de usturoi curatati si pisati, cascavalul ras si ceapa.
Dupa ce am mixat totul punem compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si adaugam pesmet pana obtinem un aluat legat care poate fi modelat. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftele mai maricele pe care le trecem prin pesmet si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Stropim chiftelele cu unt topit sau ulei. Le coacem aproximativ 30 minute in cuptorul preincalzit. Dupa primele 15 minute, intoarcem chiftelele pe cealalta parte, le mai stropim putin si le coacem pentru inca 15 minute.
Pofta Buna!
Chiftelutele cu dovlecei, vinete si ton se servesc calde sau reci.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post