Chiftele din fasole de la Bunica

Fasolea se fierbe in apa cu sare si dupa ce da in clocot se scurge apa si se pune din nou la fiert. Aceasta operatie se repeta de 2-3 ori. Se adauga

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. fasole boabe
  • miez de paine
  • 100 gr. orez
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastirnac
  • cimbru
  • foi de dafin
  • marar
  • patrunjel
  • untdelemn
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fasolea se fierbe in apa cu sare si dupa ce da in clocot se scurge apa si se pune din nou la fiert. Aceasta operatie se repeta de 2-3 ori. Se adauga morcovul si pastirnacul, curatati si dati pe razatoare, ceapa tocata marunt, sare si foile de dafin. Dupa ce fasolea este fiarta, se scurge se paseaza sau se trece prin masina de tocat, se amesteca cu miezul de piine inmuiat si stors si orezul fiert. Se adauga usturoiul pisat, cimbrul, mararul, patrunjel si se potriveste de sare si piper. Aceasta compozitie se framinta foarte bine, se formeaza chiftelutele care se dau prin faina si apoi se prajesc in untdelemn
Alte retete recomandate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide