Chiftele de vinete cu sos de rosii

Pentru chiftelele de vinete cu sos de rosii se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca si se amesteca cu doua oua, sare, piper si faina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • Pentru sos:
  • 500 g rosii
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita zahar
  • sare.

Mod de preparare

Pentru chiftelele de vinete cu sos de rosii se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca si se amesteca cu doua oua, sare, piper si faina, astfel incat compozitia sa fie mai mult moale. Se iau cu lingura din compozitie si se da drumul chiftelelor in ulei incins, prajindu-le pe ambele parti. Separat se fierb rosiile, se trec prin sita si se amesteca cu putina ceapa prajita. Se adauga sare si o lingurita de zahar. Se tine sa dea cateva clocote. Se asaza chiftelele in sosul de rosii si se lasa pe marginea masinii sa fiarba foarte incet, ca sa nu se sfarame.


Chiftelele de vinete cu sos de rosii se servesc calde sau reci.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors