Se face un piure din cartofii fierti, unt si putina smantana. Morcovii si zuccini se rad mari si se calesc foarte putin in unt, impreuna cu ardeiul gr
Se face un piure din cartofii fierti, unt si putina smantana.
Morcovii si zuccini se rad mari si se calesc foarte putin in unt, impreuna cu ardeiul gras taiat julien.
Varza de Bruxelles se fierbe 10 minute si se taie felii.
In tava de chec imbracata in folie de aluminiu si unsa cu unt si faina am pus: un strat de piure, unul din legumele calite, unul din mazare si fasole verde ,peste care am pus cateva felii de mozzarela si cascaval (se poate folosi si doar cascaval normal sau afumat).
Am continuat cu un alt strat de legume calite peste care am pus feliile de varza de Bruxelles, mazare si fasole verde, apoi inca un rand de branza/cascaval.
Ultimul stat am pus restul de piure, peste care am turnat un sos facut din 3 oua, 1 lingura de faina si restul de smantana (cca 150 grame), sare si piper. Eu am intepat checul cu un cutit in multe locuri, ca sa patrunda bine sosul pana la ultimul strat de piure. Am presarat deasupra parmezan si am pus cateva frunze de patrunjel, pentru decor.
Am copt checul la 170 grade, putin mai mult de o ora.
Reteta propusa de Narnia
Se poate servi cald sau rece (eu il prefer rece) ca si garnitura.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post