Cartofi noi tandoori rumeniti in tigaie

Cartoful este cea mai consumata leguma, in diferite forme de preparare si retete culinare cu cartofi. Printre preferatii mei se numara cartofii noi cu crusta, exact ca cei din aceasta reteta.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 cartofi noi rosii
  • 3 linguri iaurt
  • o lingura zeama de lamaie
  • o lingurita usturoi pisat
  • o lingurita ghimbir proaspat ras
  • un varf de turmeric
  • o lingura tandoori masala
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ardei mic chilli zdrobit
  • frunze de coriandru uscate

Mod de preparare

1. In primul rand spala bine cartofii, fiind noi nu ii vei mai curata de coaja. Pune-i la fiert in apa cu sare si lasa-i sa fiarba vreo 3-4 minute. Scurge apa de pe ei, freaca-i cu grija cu un prosop ca sa cureti pielitele (daca se desprind), inteapa-i cu o furculita si pune-i deoparte intr-un bol.

2. Intr-un alt vas amesteca bine iaurtul impreuna cu zeama de lamaie si restul ingredientelor (mai putin frunzele de coriandru). Adauga cu grija cartofii si amesteca-i bine ca sa se acopere cu amestecul de ingrediente. Pune la frigider cu cel putin 2 ore inainte sa-i gatesti. Poti sa lasi cartofii noi in condimente la frigider chiar si peste noapte.

3. Dupa ce i-ai lasat la marinat, prajeste cartofii intr-o tigaie incinsa stropita cu ulei, la foc mediu, timp de 12-15 minute, pana devin aurii si crocanti in exterior.

Sfaturi:

Tandoori masala se gaseste mai nou in toate hiper-marketurile de la noi, este un amestec de ingrediente.

Daca ai cumparat cartofi noi care nu sunt de aceeasi dimensiune, taie-i in jumatate pe cei mai mari, astfel timpul de preparare va fi apropiat pentru toti.


Cartofii noi tandoori rumeniti in tigaie, merg perfect serviti ca atare sau ca si garnitura langa o delicioasa friptura.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc Nu puteam lasa sarbatorile sa treaca fara sa avem pe masa si cateva portii de...

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce