Cartoful este cea mai consumata leguma, in diferite forme de preparare si retete culinare cu cartofi. Printre preferatii mei se numara cartofii noi cu crusta, exact ca cei din aceasta reteta.
1. In primul rand spala bine cartofii, fiind noi nu ii vei mai curata de coaja. Pune-i la fiert in apa cu sare si lasa-i sa fiarba vreo 3-4 minute. Scurge apa de pe ei, freaca-i cu grija cu un prosop ca sa cureti pielitele (daca se desprind), inteapa-i cu o furculita si pune-i deoparte intr-un bol.
2. Intr-un alt vas amesteca bine iaurtul impreuna cu zeama de lamaie si restul ingredientelor (mai putin frunzele de coriandru). Adauga cu grija cartofii si amesteca-i bine ca sa se acopere cu amestecul de ingrediente. Pune la frigider cu cel putin 2 ore inainte sa-i gatesti. Poti sa lasi cartofii noi in condimente la frigider chiar si peste noapte.
3. Dupa ce i-ai lasat la marinat, prajeste cartofii intr-o tigaie incinsa stropita cu ulei, la foc mediu, timp de 12-15 minute, pana devin aurii si crocanti in exterior.
Sfaturi:
Tandoori masala se gaseste mai nou in toate hiper-marketurile de la noi, este un amestec de ingrediente.
Daca ai cumparat cartofi noi care nu sunt de aceeasi dimensiune, taie-i in jumatate pe cei mai mari, astfel timpul de preparare va fi apropiat pentru toti.
Cartofii noi tandoori rumeniti in tigaie, merg perfect serviti ca atare sau ca si garnitura langa o delicioasa friptura.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post