Cartofi noi in aluat

Curatam cartofii de coaja, se spala in mai multe ape reci si se lasa intr-un castron adinc cu putina sare deasupra lor. Se face un aluat subtire din d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi mici
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina
  • sare
  • piper macinat
  • 1 cana de lapte
  • 1 cana de ulei

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja, se spala in mai multe ape reci si se lasa intr-un castron adinc cu putina sare deasupra lor.

Se face un aluat subtire din doua oua batute bine, patru linguri de faina, putina sare si o cana de lapte. Aluatul se omogenizeaza si se trec cartofii prin el. Se ingroasa aluatul, in asa fel incit sa se tina pe cartofi si sa nu curga. Se pun cartofii in ulei incins si'se prajesc pina cind prind o crusta aurie. Uleiul se pune intr-o cratita adinca de tuci sau in ceaun.

Cartofii se servesc calzi, ca garnitura la friptura sau ca un fel de mincare, cu salata de sezon.
Alte retete cu cartofi

Salata de cartofi

Friptura cu cartofi noi

Cartofi la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide