Caponata Siciliana este un pranz delicios si satios, o mancare de legume ce va incanta papilele gustative ale celor ce o vor gusta.
Oparim 2-3 minute rosiile intregi, in apa clocotita cu putina sare, le decojim apoi le tocam cubulete mai mici si le punem deoparte.
Tocam ceapa si o calim in putin ulei de masline, adaugam usturoiul pisat, rosiile, maslinele si caperele pe care le-am clatit in prealabil cu putina apa rece. Adaugam si pasta de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos.
Calim dovleceii taiati cubulete (nici prea mari nici prea mici) in alt vas, in ulei de masline pana se rumenesc uniform si se inmoaie putin. Tot aici vom adauga telina si ardeii feliati. Cand sunt gata le punem peste sosul de rosii, adaugam zaharul, otetul si condimentam cu sare si pieper dupa gust. Amestecam usor si mai lasam maxim 10 minute la foc mic.
Pofta buna!
Serviti caponata cu busuioc proaspat, tocat si presarat deasupra.
Sursa acestei retete este: http://deliciousflavours.blogspot.ro/
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post