Buiurdi

Rosiile si ardeii se taie marunt. Eu am folosit rosii decojite din cutie, dar vara, cind am rosii bune, le pun cu tot cu coaja. Se stropesc cu ulei de

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • rosii
  • ardei gras
  • brinza telemea de oaie
  • ulei de masline
  • sare
  • ierburi (oregano sau mixi special pentru feta)

Mod de preparare

Rosiile si ardeii se taie marunt.

Eu am folosit rosii decojite din cutie, dar vara, cind am rosii bune, le pun cu tot cu coaja.

Se stropesc cu ulei de masline, se sareaza, se presara oregano si se dau la cuptor (merge si la microunde, dar scade mai bine la cuptorul aragazului). In ambele cazuri se tin cam 15-20 minute.

Cind sunt fierte, se adauga brinza telemea, o parte farimitata sa se amestece in sos, o parte cuburi de cca 2-3 cm.

Se baga iar la cuptor, cca 10 minute.

Iese mult mai bun cu feta greceasca, are un comportament aparte la cuptor, se topeste si se amesteca bine in sos.
Pofta buna!

Reteta Buiurdi a fost propusa de ruixi pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza feta: Branza la cuptor cu ardei copt si masline

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide