Pentru budinca din legume cu smantana morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste.
Pentru budinca din legume cu smantana morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste. Apa se indeparteaza. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se taie cuburi. Varza se curata, se spala, se taie marunt, se fierbe. Apa se indeparteaza. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Mazarea proaspata se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe, se indeparteaza lichidul si se trece prin jet de apa rece. In caz ca se foloseste mazare conservata, se indeparteaza lichidul si se trece prin jet de apa rece. Din faina, unt (75 g) sau margarina, lapte si sare se prepara un sos la care se adauga oul si smantana. Sosul obtinut se raceste, apoi se amesteca cu cartofi, ceapa, mazare, telina, varza, morcovi, piper si 50 g cascaval ras. Din 50 g faina, 100 ml lapte, ou si sare se pregatesc foi de clatite, care se coc in tigaia unsa cu ulei. in tava unsa cu restul de unt se aseaza foile de clatite, se adauga legumele si sosul, se niveleaza suprafata si se presara cu restul de cascaval ras. Se introduce la cuptor pana la gratinare.
Budinca din legume cu smantana se serveste cald.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post