Budinca de vinete este una dintre retetele rafinate propuse de Jakob Hausmann utilizatorilor culinar.ro
Se curata cartofii si se taie in rondele groase de 5 mm.
Se curata vinetele si se taie in rondele sau felii potrivite.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Rosiile se toaca marunt. Daca se folosesc rosii proaspete, se oparesc si descojesc in prealabil, apoi se toaca marunt.
Se spala patrunjelul si se toaca marunt.
Se incinge uleiul de masline si se rumenesc putin cartofii, se sting cu bulionul de legume si se fierb la foc mic circa 10 minute.
Vinetele se presara cu sare si se rumenesc in putin ulei de masline, intorcandu-le pe toate partile.
Se incinge din nou putin ulei de masline in tigaie, se inabusa ceapa si usturoiul tocat, se adauga rosiile si se condimenteaza dupa gust, acest sos fiind foarte gustos si in varianta dulce-acra.
Legumele astfel pregatite se dispun apoi, in straturi, intr-o forma termorezistenta: se incepe cu rondelele de cartofi, se presara cu patrunjelul tocat, apoi sosul de rosii, iar deasupra se dispun rondelele de vinete.
Forma se introduce, pentru circa 15 minute, la cuptor (incalzit în prealabil la 200 grade, cel cu convectie, iar la 220 grade cel obisnuit).