Budinca de varza

Toaca varza marunt si opareste-o vreo 10 minute in apa cu sare, scurge-o si stoarce-o bine de zeama. Da laptele intr-un clocot, ia-l de pe foc si ames

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza mica
  • 1 ardei gras
  • 2 carnaciori picanti
  • 1 ceapa
  • 4 oua
  • 1 cana cu lapte
  • 100 gr gris
  • 100 gr cascaval
  • ulei
  • sare
  • unt

Mod de preparare

Toaca varza marunt si opareste-o vreo 10 minute in apa cu sare, scurge-o si stoarce-o bine de zeama. Da laptele intr-un clocot, ia-l de pe foc si amesteca-l cu grisul. Lasa sa se raceasca, dupa care incorporeaza galbenusurile. incinge putin ulei si caleste ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si carnaciorii. Cand sunt gata, incorporeaza amestecul de gris si adauga varza. Bate spuma albusurile si amesteca totul cu cascavalul ras. Drege gustul de sare. Unge un vas de copt cu unt si toarna tot amestecul in el. Da la cuptor la foc moderat, 35 de minute.
Alte retete culinare:

Ardei umpluti Placinta de dovleac Mancare de mazare Varza murata

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...

Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala