Se aleg legume proaspete, se spala, se curata si se pun la fiert in apa calda cu sare. Cand este gata, se scot, se scurg, se sfarama bine cu o furcul
Se aleg legume proaspete, se spala, se curata si se pun la fiert in apa calda cu sare. Cand este gata, se scot, se scurg, se sfarama bine cu o furculita. Se pun intr-un castron adanc, se amesteca cu un sos alb facut din : doua linguri de unt care se inmoaie intr-o cratita pe foc mic, se adauga doua linguri de faina, se omogenizeaza si se subtiaza cu lapte dulce. Sosul se fierbe cateva minute, se raceste si se condimenteaza cu sare si piper macinat, cat mai este cald, sosul se ingroasa cu doua galbenusuri, apoi se rastoarna peste legume. Amestecul se omogenizeaza si se subtiaza cu doua linguri de smantana. Se acopera totul cu albusurile batute spuma, se amesteca usor si se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt. Se acopera cu cascaval ras si se rumeneste in cuptorul cald, trei sferturi de ora.
Se serveste calda, cu smantana sau cu sos picant de rosii.
Alte retete mincare recomandate
Ghiveci de legume
Legume la cuptor
Mancare de mazare
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post