Broccoli risotto Torte

Broccoli se da intr-un clocot de 3 minute si se scurge apoi de apa si se pune deoparte. Intr-o cratita mai larga se topeste untul si se adauga uleiul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cateva bucati de broccoli taiate in buchetele cat mai mici
  • o ceapa taiata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti (sau dati pe razatoarea cea mica)
  • 1 ardei gras galben cat mai mare taiat felii cat mai subtiri
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 1 cana si 1/4 orez
  • 50 ml vin alb sec
  • 4 1/4 cup supa de legume
  • sare si piper negru proaspat rasnit
  • 1/2 cup Parmesan ( pentru ca mie nu imi place gustul dat de parmezan am preferat sa folosesc branza Mozzarella)
  • 4 oua
  • ulei pentru uns tava si o bucata de hartie cerata (sau pergament pentru pus pe fundul tavii)
  • Pentru decor felii de rosii si frunze de patrunjel sau dupa dorinta

Mod de preparare

Broccoli se da intr-un clocot de 3 minute si se scurge apoi de apa si se pune deoparte.

Intr-o cratita mai larga se topeste untul si se adauga uleiul de masline apoi ceapa taiata marunt, usturoiul si ardeiul, se amesteca timp de vreo 5 minute pana ajung sa se inmoai.

Cand sunt moi se adauga orezul si se lasa vre-un minut sa se prajeasca apoi se toarna vinul, amestecand pana toto lichidul este absorbit.

Ii vine randul supei de legume sa vina peste orez, adaugati sarea si piperul, daca doriti adaugati si alte condimente (am pus un varf de cutit praf de curry si cam cat iei intre 3 degete cimbru uscat sfaramat).

Se fierb toate in jur de 20 de minute amestecand din cand in cand sa nu se prinda pe fundul cratitei.

Intre timp dati cu grasime o forma rotunda de tort cu diametrul de 25 cm (merge una si mai mica) si asezati pe fundul ei o foaie de hartie pergament sau cerata. Cuptorul se incalzeste la 350 F.

Se ia de pe foc orezul si se adauga branza si brocolli facuta buchetele cat mai mici, se lasa sa se raceasca vreo 5 minute si se pun galbenusurile de la oua. Bateti bine albusele si adaugati-le cu grija la orez (ca si la blatul de tort sau la budinca de orez ca sa ramana spumoase, nu va luati dupa mine care nu am mai avut destul timp la dispozitie si am batut ouale impreuna albus cu galbenus). Turnati compozitia in tava pregatita dinainte si o puneti la cuptor pentru o ora.

Lasati sa se raceasca in tava sau chiar dati la frigider apoi, daca vreti sa il serviti rece. Cu un cutit trecut pe marginea formei desprindeti orezul de tava si ... puneti pe o farfurie de servit. Eu l-am scos cald din tava si l-am si servit cald langa snitele de pui. Este excelent mancat rece si e foarte consistent.

Reteta propusa de SimonaB.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciabatta cu masline

O reteta de ciabatta usoara si ultra rapida, fara maia.Tot ce avem de facut este sa amestecam aluatul cu o lingura, apoi sa...

Ciabatta cu masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala