Se spala si se curata broccoli de partea mai tare a cotorului si de frunzulite. Se pune intr-o oala cu apa cat sa-l acopere, cu putina sare si linguri
Se spala si se curata broccoli de partea mai tare a cotorului si de frunzulite.
Se pune intr-o oala cu apa cat sa-l acopere, cu putina sare si lingurita de margarina, 5 minute la fiert.
Intre timp se face sosul. Ustroiul trecut prin presa se pune cu o lingura de ulei de masline, intr-o tigaie la rumenit putin, se adauga lingura de faine si se mai lasa 1 minut la prajit. Se condimenteaza cu piper si sare si se toarna laptele,amestecand mereu, cand se ingroasa putin sosul se adauga vreo 2-3 felii din cascaval si se amesteca pana se topeste.
Se ia tigaia de pe foc. Luati 4-5 linguri din sos si lasati sa se raceasca putin si adaugati galbenusul de ou, frecand bine.Cand se mai racoreste si sosul din tigae se adauga galbenusul frecat si se amesteca iar.
Buchetelele de broccoli se scot din apa si se pun intr-o tava, sau forma de jena, se toarna sosul peste si se acopera cu feliile de cascaval.
Se da la cuptor la 180 �C,pana se rumeneste cascavalul (cat de tare rumenit va place).
Reteta propusa de Maya
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios