Bredie cu fasole verde

Sterge carnea cu o haina inmuiata in otet, taie-o cubulete si prajeste-o in untura (pe foc mediu) pana se rumeneste putin. Scoate carnea din grasime s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg carne de miel cu o bucata de gat
  • 250-500 g untura extrasa din coada de miel
  • sau unt
  • 10 ml ghimbir macinat
  • 5 ml cuisoare macinate
  • 10 ml piper proaspat macinat
  • 5 boabe de condimente (amestecate)
  • 1 baton scortisoara
  • 6 catei mari de usturoi pisati
  • 10 ml sare
  • 3 cepe mari
  • feliate
  • 4 cartofi mari
  • taiate in opt bucati
  • nucsoara macinata
  • 1-2 chili (ardei)
  • 2-4 foi de dafin
  • 1
  • 5-2 kg fasole verde
  • feliata
  • 15 ml cimbru
  • oregano
  • maghiran uscat
  • sucul si coaja rasa de la 1-2 lamai

Mod de preparare

Sterge carnea cu o haina inmuiata in otet, taie-o cubulete si prajeste-o in untura (pe foc mediu) pana se rumeneste putin. Scoate carnea din grasime si pune-o deoparte. Scoate (strecoara) grasimea ramasa in vas, toarna jumatate de cana de apa – fierbe aromele ramase de la carnea prajita. Adauga maghiran, cuisoare, piper macinat, boabe de condimente, scortisoara, usturoi, sare, precum si carnea prajita in prealabil si inabuse-o sub capac – pe foc mic – timp de 30 de minute. Adauga ceapa, cartofi, nucsoara macinata, chili si frunze de dafin. Daca e nevoie adauga putina apa, amesteca si inabuse mai departe. Dupa 30 de minute adauga o treime de fasole verde, amesteca si daca e nevoie adauga apa. Dupa inca 30 de minute procedeaza la fel cu fasolea verde ramasa si adauga si condimentele uscate, precum si sucul si coaja de lamaie. Cand totul a devenit moale, scoate chili si daca este nevoie condimenteaza cu sare si piper.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala