Bechamel de legume

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se feliaza. Varza create se desface in frunze si se fierbe pe jumatate cu morcovii feliati. (Sau se prepara i

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 300 g morcovi
  • 300 g varza creata
  • 120 g praz
  • 250 g rosii
  • 6 dl sos bechamel
  • 100 g cascaval cu chimion
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se feliaza. Varza create se desface in frunze si se fierbe pe jumatate cu morcovii feliati. (Sau se prepara in abur pana este facuta pe jumatate). Prazul si rosiile se taie felii. Se captuseste cu varza un castron sau o tava termo-rezistenta unsa cu ulei apoi se pune un strat de praz, cartofi si morcovi. Se sareaza si se acopera deasupra cu rosii. Se stropeste cu sosul béchamel si se presara cu cascavalul ras.

Se coace in cuptor preincalzit, la foc mediu, pana sosul de deasupra devine rosiatic.
Alte retete culinare recomandate

Ciuperci umplute

Tocanita de carne

Tocanita de cartofi cu carne

Tocanita de cartofi cu pui

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala