Barcute din zucchini, dovlecel umplut

Dovlecelul umplut este o mancare de legume foarte sanatoasa si gustoasa. Umplutura o puteti adapta dupa preferintele voastre, cu legume proaspete.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 zucchini
  • 1/2 cana orez
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 graunte usturoi taiat marunt
  • 1/4 cana (60ml) ulei masline
  • 1/2 cana pesmet
  • 1/2 cana branza cheddar razuita
  • 1 cana ciuperci tocate marunt (optional)
  • 1 albus ou
  • 1 lamaie
  • patrunjel
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

1. Orezul + ceapa + usturoiul + uleiul + sarea + piperul se pun la fiert in 1 1/2 cana apa aproximativ 20 minute.

2. Intre timp taiem zucchini si scobim miezul (fomand barcutele)

3. Miezul il tocam marunt si-l adaugam peste orez lasandu-l pe foc alte 5 minute.

4. Oprim focul si adaugam apoi patrunjelul, branza, albusul, pesmetul, sucul de lamaie si ciupercile. amestecam. 5. Umplem apoi barcutele, iar restul compozitie il punem alaturi in tava

6. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit la 175C (350F) pentru 40 minute plus alte 10 minute fara folie.


Pofta buna! Reteta Barcute din zucchini, dovlecel umplut a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide