Bame in sos tomat

Se spala bamele si li se indeparteaza coditele. Se lasa intr-un vas cu apa, sare si otet pana in momentul in care se prepara. Intre timp, se curata ce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de bame
  • 8 linguri de ulei
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • doi ardei grasi
  • 6 linguri de bulion
  • o cana de supa de oase
  • 2 linguri de otet
  • un pahar de vin rosu
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Se spala bamele si li se indeparteaza coditele. Se lasa intr-un vas cu apa, sare si otet pana in momentul in care se prepara.

Intre timp, se curata ceapa si se taie solzisori. Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie in cubulete. Se pune ceapa la calit in patru linguri de ulei impreuna cu usturoiul taiat in jumatati si se adauga ardeiul. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, se toarna bulionul, desfacut intr-o cana cu supa de oase. Se potriveste de sare si piper si se acopera, lasand sa fiarba inabusit.
Alte preparate culinare recomandate

Musaca de vinete

Iahnie de fasole

Legume la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala