Bame in sos tomat

Se spala bamele si li se indeparteaza coditele. Se lasa intr-un vas cu apa, sare si otet pana in momentul in care se prepara. Intre timp, se curata ce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de bame
  • 8 linguri de ulei
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • doi ardei grasi
  • 6 linguri de bulion
  • o cana de supa de oase
  • 2 linguri de otet
  • un pahar de vin rosu
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Se spala bamele si li se indeparteaza coditele. Se lasa intr-un vas cu apa, sare si otet pana in momentul in care se prepara.

Intre timp, se curata ceapa si se taie solzisori. Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie in cubulete. Se pune ceapa la calit in patru linguri de ulei impreuna cu usturoiul taiat in jumatati si se adauga ardeiul. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, se toarna bulionul, desfacut intr-o cana cu supa de oase. Se potriveste de sare si piper si se acopera, lasand sa fiarba inabusit.
Alte preparate culinare recomandate

Musaca de vinete

Iahnie de fasole

Legume la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors