Am avut vreo jumatate de kg de bame. Le-am taiat codita cu grija, sa nu se deschida bamele. Le-am spalat, le-am uscat putin la soare (asa se face aici
Am avut vreo jumatate de kg de bame. Le-am taiat codita cu grija, sa nu se deschida bamele.
Le-am spalat, le-am uscat putin la soare (asa se face aici).
Intre timp am tocat o ceapa si am pus-o la calit cu ulei de masline.
Am taiat usturoiul si l-am adaugat la ceapa calita.
Am taiat o rosie mare si am adaugat-o la ceapa.
Am adaugat apoi bamele si un pahar de suc de rosii (daca nu ajunge, se mai poate adauga un pic, trebuie sa acopere 3/4 bamele), sare, piper si zaharul.
Le-am fiert la foc mare pina au dat in clocot, apoi le-am acoperit si am lasat vreo jumatate de ora pe foc mic, pina s-au inmuiat bamele.
Le-am servit cu snitel natur de purcelus.
Pofta buna!
Reteta Bame cu rosii a fost propusa de Corinnel pe forum culinar.ro
Alte retete cu legume gasiti aici:
Musaca de legume,
Cartofi si legume gratinate
In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta. S-a scris mult despre aceste plante cat de...
Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici