Bame cu rosii

Am avut vreo jumatate de kg de bame. Le-am taiat codita cu grija, sa nu se deschida bamele. Le-am spalat, le-am uscat putin la soare (asa se face aici

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg bame
  • aprox
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • 1 rosie mare
  • 1 pahar suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita zahar (optional)

Mod de preparare

Am avut vreo jumatate de kg de bame. Le-am taiat codita cu grija, sa nu se deschida bamele.

Le-am spalat, le-am uscat putin la soare (asa se face aici).

Intre timp am tocat o ceapa si am pus-o la calit cu ulei de masline.

Am taiat usturoiul si l-am adaugat la ceapa calita.

Am taiat o rosie mare si am adaugat-o la ceapa.

Am adaugat apoi bamele si un pahar de suc de rosii (daca nu ajunge, se mai poate adauga un pic, trebuie sa acopere 3/4 bamele), sare, piper si zaharul.

Le-am fiert la foc mare pina au dat in clocot, apoi le-am acoperit si am lasat vreo jumatate de ora pe foc mic, pina s-au inmuiat bamele.


Le-am servit cu snitel natur de purcelus.

Pofta buna!

Reteta Bame cu rosii a fost propusa de Corinnel pe forum culinar.ro

Alte retete cu legume gasiti aici:

Musaca de legume,

Cartofi si legume gratinate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide