Se curata ceapa, se spala, se sterge, se toaca marunt si se pune la calit, in ulei, la foc mic. Cand devine sticloasa, se adauga un varf de cutit de b
Se curata ceapa, se spala, se sterge, se toaca marunt si se pune la calit, in ulei, la foc mic. Cand devine sticloasa, se adauga un varf de cutit de boia, se amesteca si se ia de pe foc. Ardeilor li se scoate coceanul (cotorul) apasand de codita usor in jos, apoi se scoate cu grija, sa nu se rupa si se curata de semintele ramase in interior. Intr-un castron se pune carnea, orezul spalat si scurs bine de apa, ceapa calita, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se amesteca bine. Se pune cu o lingurita din compozitia de carne in interiorul ardeilor, sa nu fie prea multa compozitie ca sa nu se crape, deoarece se umfla orezul. Se aseaza ardeii intr-o oala mare, se toarna sucul de rosii, se completeaza cu apa cat sa-i acopere, se presara un praf de sare si se lasa la fiert, la foc mic pana ce ardeii sunt moi si compozitia este fiarta. Se adauga apoi smantana si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.
Se servesc ca fel principal cu smantana si paine proaspate de casa.
Alte retete recomandate:
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios