Ardei umpluti cu linte

RETETE DIETETICE

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 14 ardei
  • 150 gr orez
  • 1 ceasca linte
  • 500 gr ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa mare
  • marar si patrunjel
  • sare si piper
  • 200-300 ml suc de rosii

Mod de preparare

Ardeii i-am avut in borcan, pusi pe iarna. Reteta mamei inca nu am facut-o, asa ca nu ma pot lauda, insa puteti sa faceti cu ardei prospeti si sunt la fel de deliciosi.

Orezul se spala bine. Lintea se pune la umflat, 1/2 ora, apoi la fiert. Se schimba cateva ape. Timpul de fierbere variaza.

Ciupercile si dovlecelul se taie cuburi, morcovul se da prin razatoare. Se pune un pic de ulei in tigaie si se adauga ciupercile, se soteaza, apoi se adauga morcovul si 250 ml de apa. Cand fierbe, se pune orezul, sare, iar la jumatea fierberii, dovlecelul. Orezul nu trebuie sa-l fierbeti pana este gata. Se adauga apoi ceapa, verdeata tocata marunt si piper. Se adauga lintea si se amesteca usor. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii. Se pun intr-un vas, se adauga suc de rosii si se lasa la cuptor 20-30 min, la foc mic.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce