Ardei umpluti cu linte

RETETE DIETETICE

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 14 ardei
  • 150 gr orez
  • 1 ceasca linte
  • 500 gr ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa mare
  • marar si patrunjel
  • sare si piper
  • 200-300 ml suc de rosii

Mod de preparare

Ardeii i-am avut in borcan, pusi pe iarna. Reteta mamei inca nu am facut-o, asa ca nu ma pot lauda, insa puteti sa faceti cu ardei prospeti si sunt la fel de deliciosi.

Orezul se spala bine. Lintea se pune la umflat, 1/2 ora, apoi la fiert. Se schimba cateva ape. Timpul de fierbere variaza.

Ciupercile si dovlecelul se taie cuburi, morcovul se da prin razatoare. Se pune un pic de ulei in tigaie si se adauga ciupercile, se soteaza, apoi se adauga morcovul si 250 ml de apa. Cand fierbe, se pune orezul, sare, iar la jumatea fierberii, dovlecelul. Orezul nu trebuie sa-l fierbeti pana este gata. Se adauga apoi ceapa, verdeata tocata marunt si piper. Se adauga lintea si se amesteca usor. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii. Se pun intr-un vas, se adauga suc de rosii si se lasa la cuptor 20-30 min, la foc mic.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce