Ardei umpluti cu baby spanac si cus-cus

O mancare e toamna delicioasa!!!

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ardei gras mai micut
  • 1 cescuta de cus-cus
  • 300 g baby spanac
  • 1 ceapa
  • sare condimente uscate (dafin, piper, oregano, cimbrisor, maghiran)
  • ulei
  • oua de prepelita
  • 1 lingurita de pasta de tomate
  • cateva boabe de piper
  • ulei de masline
  • marar

Mod de preparare

Ardeii se spala, se taie pe lung in 2 si se indeparteaza cotorul cu seminte. Se caleste iute ceapa tocata marunt si se adauga baby spanacul oparit si trecut pe sub jet de apa rece si apoi scurs bine si cus-cusul oparit cu apa fiarta si lasat 10 minute acoperit sa se inmoaie. Se adauga si un pic de pasta de tomate, se sareaza si condimenteaza si se adauga marar tocat fin.

Se umplu jumatatile de ardei cu acest amestec, se asaza in tava unul langa altul, se adauga pana aproape de buza lor apa in care am adaugat un strop de ulei de masline, cateva crengute de oregano verde (daca avem, cateva boabe de piper) si dam la cuptor cca 20 minute. Se scoate cu grija, spargem cate un ou de prepelita deasupra si mai lasam sa se inchege ouale, cca. 10 minute. Se servesc calzi!

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

În preajma sărbătorilor, pregătim diverse dulciuri pentru cei dragi, iar aceste fursecuri ștampilate sunt și...

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide