Pentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de facut este sa indepartati
Pentru a pregati anghinarea, luati o capatana si taiati cate 5 cm din varful si din tulpina acesteia. Acum, ceea ce aveti de facut este sa indepartati frunzele exterioare una cate una pana cand ajungeti la cele fragede, colorate in galben pal. Dupa aceea, introduceti o lingurita chiar in centrul florii de anghinare si rasuciti-o usor, ca sa scoateti miezul pufos. Aruncati o privire inauntru si verificati daca ati reusit sa indepartati cea mai mare parte a miezului. Apoi, frecati anghinarea curatata cu lamaie, ca sa nu se decoloreze. Pana ce veti fi terminat de pregatit toate capatanile, va veti fi obisnuit cu aceasta tehnica. In cele din urma, veti avea 8 capatani curatate.
Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti usturoiul, migdalele, pesmetul si ierburile intr-un castron, apoi asezonati si subtiati totul cu putin ulei de masline. Amestecati energic cu mainile compozitia rezultata si introduceti-o in mijlocul fiecarei capatani curatate, indesand bine. Aveti nevoie de un vas de marime potrivita pentru cuptor, in care sa puneti una langa alta anghinarele umplute. Presarati deasupra acestora, in vas, compozitia ramasa, stropiti din plin cu ulei de masline extravirgin si apoi turnati vinul. Rupeti o bucata suficient de mare de hartie pergament, udati-o si mototoliti-o sub robinet, apoi acoperiti cu ea anghinarele si marginile vasului. Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul incins, apoi indepartati hartia pergament si mai lasati inca 10 minute.
Serviti la masa cu fructe de mare sau cu orice fel de carne alba.
Alte retete recomandate:
Tocanita de legume
Vinete la cuptor
Cocktail cu fructe de mare
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post