Amestec de legume

Prima data se curata legumele si marul, apoi legumele se taie in forma de bete de chibrite mai lungi, iar marul si tuchini tot in forma de betigase da

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 nap
  • 1/2 gulie
  • 1/2 mar
  • 1 pumn de germeni de soia
  • 1/4 tuchini
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 3 lingurite de amestec de condimente din legume
  • o lingura de vin (rosu)
  • o lingura de otet balsamic
  • 1 lingurita de miere
  • doua linguri de sos de soia
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 fir de arpagic
  • 1 lingura de seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

Prima data se curata legumele si marul, apoi legumele se taie in forma de bete de chibrite mai lungi, iar marul si tuchini tot in forma de betigase dar mai groase. Taiem usturoiul, apoi arpagicul in rondele groase de 1/2 cm. Se pune ulei in wok, se infierbanta bine si se roteste sa ajunga ulei si pe marginile lui. Apoi punem usturoiul, morcovii, gulia si arpagicul, se amesteca bine si se pun semintele de floarea soarelui, apoi se presara cu amestecul de condimente din legume. Se amesteca bine si se pune vinul, apoi marul si tuchini, sosul de soia, otetul balsamic si mierea. Mai amestecam putin si e gata.
Alte reteta recomandate

Legume la cuptor

Mancare de mazare

Musaca de vinete

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala