Este una dintre retetele mele favorite, pe care o fac ori de cate ori am ocazia :)
Vongolele se lasa o ora in apa cu sare, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs in strecuratoare.
Intr-o oala mare, se pun pastele la fiert in apa cu sare, se fierb conform instructiunilor de pe pachet, asa veti avea paste al 'dente'.
Intr-o tigaie larga, se incinge uleiul si se caleste usturoiul 1-2 minute, se adauga scoicile si jumatate din patrunjelul tocat. Se adauga si vinul, se da la foc mare si se acopera cu un capac. Se fierbe inabusit pana se deschid scoicile; cele care nu se deschid, se arunca. Se adauga si rosiile cherry taiate in doua, adaugam si pastele scurse si restul de patrunjel.
Se amesteca bine timp de un minut, astfel incat pastele sa absoarba sucul.
Se servesc imediat...o reteta delicioasa pe care o recomand tuturor iubitorilor de fructe de mare.