Spaghetti alle vongole (spaghete cu scoici)

Este una dintre retetele mele favorite, pe care o fac ori de cate ori am ocazia :)

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g spaghete
  • 1kg de vongole (scoici)
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • rosii cherry pt decor
  • 1 pahar de vin alb
  • sec
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vongolele se lasa o ora in apa cu sare, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs in strecuratoare.

Intr-o oala mare, se pun pastele la fiert in apa cu sare, se fierb conform instructiunilor de pe pachet, asa veti avea paste al 'dente'.

Intr-o tigaie larga, se incinge uleiul si se caleste usturoiul 1-2 minute, se adauga scoicile si jumatate din patrunjelul tocat. Se adauga si vinul, se da la foc mare si se acopera cu un capac. Se fierbe inabusit pana se deschid scoicile; cele care nu se deschid, se arunca. Se adauga si rosiile cherry taiate in doua, adaugam si pastele scurse si restul de patrunjel.

Se amesteca bine timp de un minut, astfel incat pastele sa absoarba sucul.

Se servesc imediat...o reteta delicioasa pe care o recomand tuturor iubitorilor de fructe de mare.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce