Spaghete negre de sepie cu creveti flambati in cognac si rosii cherry

O reteta de paste, originala din Sicilia ce poarta numele de "Spaghetti al nero di seppia con gamberetti flambate al cognac e pomodorini"

Portii
2
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g spaghete negre cu cerneala de sepie
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2-3 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 lingurita de chilli uscat
  • 450 g creveti decorticati
  • suc de la 1 lamaie
  • rosii cherry
  • 1 pahar de cognac
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • lamaie(decor)

Mod de preparare

Punem spaghetele negre cu cerneala de sepie intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie si gatim usturoiul si chili pana cand acesta devine moale, dar sa nu se coloreze prea tare.

Adaugam crevetii, amestecam si ii gatim bine. Stoarcem peste continut sucul de lamaie adaugam si rosiile cherry, apoi, inainte de a lua tigaia de pe foc, turnam paharul de cognac si flambam. Scurgem spaghetele si le amestecam cu crevetii si rosile cherry.

Adaugam la final ultima lingura de ulei pentru a oferi un aspect lucios, apoi punem si patrunjelul tocat.

Se decoreaza cu felii de lamaie si busuioc deasupra si se servesc alaturi de un pahar de vin alb.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce