Somon salbatic(wild) cu spanac

Curatam spanacul de o parte din codite, il spalam in multe ape si-l lasam la scurs. Alegem un somon salbatic mai maruntel. Îl curatam pe toat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 somon(ca.1 kg)
  • 500 g spanac
  • 1 lingurita faina de griu(merge perfect si integrala)
  • 1 lingurita faina de porumb
  • 1 lingurita de verdeturi uscate/din risnita
  • 1/4 lingurita boia
  • 1/4 lingurita usturoi deshidratat macinat
  • 1/2 lamiie
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ramurica rozmarin
  • ulei de masline

Mod de preparare

Curatam spanacul de o parte din codite, il spalam in multe ape si-l lasam la scurs.

Alegem un somon salbatic mai maruntel.

Îl curatam pe toate partile, il taiam felii de 3 cm grosime.

Amestecam toate condimentele, faina..etc

Prima data pregatim spanacul : intr-o cratita antiaderenta, punem 2-3 linguri de ulei de masline si cind este incins adaugam 2-3 catei de usturoi si o felie de lamiie. Cind se simte parfumul lamiii si cel al usturoiului, adaugam spanacul. Condimentam cu ceva sare si piper daca doriti.

Amestecam timp de 4-5 minute. Din toata oala de spanac, mai ramine o mina. Înainte de a da vasul deoparte,stoarceti ceva zeama de lamiie,amestecati.

Într-o tigaie antiaderenta, incingem pe foc jejer 2-3 linguri de ulei de masline, impreuna cu o ramurica de rozmarin si 2 catei de usturoi.

Cit se incinge uleiul, presaram amestecul de condimente uscate pe feliile de somon/ambele parti.

Înainte de a pune feliile in tigaie, indepartam usturoiul si rozmarinul,

pentru ca se arde si da o nota amaruie.

Prajim citeva minute pe o parte si citeva pe cealalta..

Nu il uscati!Eu nu am lasat mai mult de 3 minute pe o parte si 3 pe cealalta.
Pofta buna!

Reteta Somon salbatic(wild) cu spanac a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu somon gasiti aici:

Somon cu lamiie,

File de somon, cu crusta picanta, la cuptor, ..cu cartofi natur si spanac,

File de somon cu salata de bureti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

  O noua idee pentru o salată de vară, sățioasă, tot cu bulgur dar aromatizată cu fructe de mare! ;)

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce