Opariti sparanghelul si prazul in apa sarata clocotita timp de cateva minute sau pana cand se inmoaie si apoi scurgeti apa. Incingeti o tigaie mare n
Opariti sparanghelul si prazul in apa sarata clocotita timp de cateva minute sau pana cand se inmoaie si apoi scurgeti apa. Incingeti o tigaie mare neaderenta si turnati putin ulei de masline. Prajiti sparanghelul si prazul in tigaie, pe rand daca e nevoie - acestea trebuie sa acopere fundul tigaii intr-un singur strat. Asezonati si continuati sa gatiti pana se coloreaza usor pe fiecare parte. Scoateti-le intr-un castron si maruntiti deasupra lor jumatate din verdeata. Adaugati putina zeama de lamaie. Lasati amestecul deoparte cat timp pregatiti scoicile.
Folositi aceeasi tigaie incinsa. Crestati carnea scoicilor in zigzag pe o parte patrunzand in adancime pana la jumatate, apoi asezonati pe ambele parti cu sare, piper si amestec cu 5 arome. Turnati putin ulei de masline in tigaie si adaugati scoicile. Frigeti-le vreo 2 minute pana cand devin aurii, apoi intoarceti-le pe cealalta parte, adaugati restul de verdeata si mai lasati-le 1 minut.
In timp ce se gatesc scoicile, asezati prazul si sparanghelul
pe 4 farfurii incalzite. Luati tigaia de pe foc si adaugati in ea 2 cubulete bune de unt si sucul de la o lamaie. Agitati tigaia, apoi transferati cate 3 scoici si putin sos pe fiecare farfurie.
Se servesc calde.
Alte retete recomandate:
Supa crema de sparanghel
Ciuperci la cuptor
Conopida la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post