Pentru midiile fierte, ca si la raci, o prima conditie la pregatirea midiilor este ca ele sa fie cat se poate de proaspete. Trebuie mai intai foarte bine spalate.
Pentru midiile fierte, ca si la raci, o prima conditie la pregatirea midiilor este ca ele sa fie cat se poate de proaspete. Fie ca sunt servite cu scoica, fie fara scoica, trebuie mai intai foarte bine spalate, chiar rase cu cutitul, ca sa nu mai ramana urma de nisip. Nu se tin prea mult in apa, ci se spala pe rand una cate una. Scoicile trebuie sa fie bine inchise. Cand sunt intredeschise, se introduce foarte putin varful unui cutit. Daca se inchid imediat, inseamna ca sunt vii, daca nu se inchid, inseamna ca sunt moarte si trebuie aruncate. Dupa ce sunt bine spalate, se pun intr-o cratita incapatoare, nu prea multe odata, pentru a fi cuprinse uniform de caldura. Cand sunt vii, mdiile se deschid imediat la fiert. Se adauga ceapa taiata felii, mirodeniile, sarea, piperul si un pahar de vin alb sau de apa.
Se acopera cratita si se fierb la foc iute. Din cand in cand se salta cratita, astfel incat sa vina toate in contact cu focul. Dupa 10 — 15 minute, toate midiile trebuie sa fie deschise, deci gata. Se scot pe rand, se indeparteaza jumatatea de scoica de care nu este prinsa carnea, se pun intr-un castron. Se scurge deasupra zeama din cratita, dar incet, pentru ca nisipul care s-a mai desprins de pe midii la fiert sa ramana la fund.
Midiile fierte se servesc calde cu zeama de lamaie.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post