Midii cu orez

Midiile se fierb cu vin alb, sare si apa in cantitate cat sa le acopere. Se lasa pe foc, pana se deschid bine. Se scot din vin, se desprinde usor car

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg midii
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • 2
  • 5 pahare vin alb
  • 80 gr unt
  • 1 ceasca mare cu orez
  • sofran

Mod de preparare

Midiile se fierb cu vin alb, sare si apa in cantitate cat sa le acopere. Se lasa pe foc, pana se deschid bine. Se scot din vin, se desprinde usor carnea si se pune intr-un castron. In vin se pune unt, putin sofran, patrunjel verde si se lasa sa mai fiarba aproximativ 5 minute. Se toarna apoi peste midii. Separat, se fierbe orezul iar cand s-a fiert, se amesteca impreuna cu midiile. Se potriveste la gust cu sare si se presara deasupra patrunjel verde tocat.


Se servesc calde.

Alte retete culinare:

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Bors de peste

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post