Creveti si pepene rosu pe gratar

Aceasta reteta culinara de creveti si pepene rosu pe gratar este de origine thailandeza. Combinatia marinatei este deosebit de aromata, si va va face sa iubiti pepenele rosu pe gratar.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei mic chilli
  • 1lg ghimbir proaspat
  • razuit
  • o cana lapte de cocos
  • sucul de la 1 lime
  • 1lg fulgi de nuca de cocos
  • 1lg sos de soia
  • 1 avocado curatat si taiat in cuburi
  • 1/2 pepene rosu taiat in cuburi
  • creveti

Mod de preparare

1. Prima data preparam marinata: intr-un blender amesteca, chilliul, usturoiul, ghimbirul, laptele de cocos, sucul de lime, fulgii de nuca de cocos si sosul de soia pana se omogenizeaza.

2. Pune crevetii intr-un bol si adauga marinata. Lasa la frigider pentru o ora.

3. Incalzeste gratarul si adauga crevetii pe bete de frigarui.

4. Bucatile de mango si de pepene aseaza-le separat pe alta frigaruie.

5. Prajeste frigaruile astefel formate, rotindu-le periodic, pentru 6-7 minute.

 


Serveste crevetii si pepenele pe gratar alaturi de orez sau frunze de salata.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors