Bun! Acum sa incepem cu inceputul si anume curatatul crevetilor. Prima data scapam de picioruse si asta indepartandu-le cu mana, se rup foarte usor ap
Bun! Acum sa incepem cu inceputul si anume curatatul crevetilor. Prima data scapam de picioruse si asta indepartandu-le cu mana, se rup foarte usor
apoi, cu o forfecuta se taie usor carcasa pe burta, dar fara a taia din carnita, introduce-ti varful foarfecei intre pielita si carne apoi taiati usor
apoi scoate-ti carnea din carapace incet, cu ajutorul degetului aratator, pe care il introduceti intre carcasa si carne.
Trageti carnita afara insa fara a o desparti de carapace, pana aproape de codita
apoi cu un cutit ascutit, crestati usor pe mijloc crevetele.
Apoi curatati-l pe interior de "resturi", puteti sa le lasati si acolo nu se intampla nimic, insa daca aveti pretentiosi la masa si vreti sa fiti mai "profesional" atunci curatati "mizeria".
Toata tactica de curatatre si pregatire a crevetilor, prezentata mai sus este pentru ca la sfarsit crevetii sa aiba o anumita forma de prezentare insa tot ce v-am descris mai sus se poate executa si in alte moduri. Un exemplu mai jos:
se taie pe jumatate cu tot cu carcasa
dupa care se desface pentru a se indeparta "mizeria"
si cu asta am incheiat capitolul creveti, cel putin pentru moment.
Sa trecem la lucruri mai serioase si anume dressingul pentru salata. Gramajoara de busuioc impreuna cu mustarul, usturoiul, sare, zahar, ulei de masline, otet balsamic si apa calduta se pun in recipientul mixerului (sau a robotului, ma rog).
Apoi totul se amesteca cu mixerul.
Asa am terminat si cu dressingul, acum se ia o jumatate de salata iceberg (dar puteti sa o inlocuiti cu oricare alta) si se taie oricum doriti voi numai sa va fie comod la mancat. Gata si cu salata, trecem la usturoi care se taie marunt.
Frunzele de patrunjel se curata de pe tulpinute si se toaca foarte marunt dupa care se toarna ulei putin intr-o tigaie si se incinge bine.
Pana se incinge uleiul, amestecam dressingul cu salata.
Aruncam crevetii in uleiul incins, ii lasam 1 minut si 30 de secunde maxim pe o parte pana se inrosesc apoi ii intoarcem si le dam sare, piper, unt, cimbru,
si in sfrasit, partea mea preferata, cognacul, dar aveti grija, daca gatiti la flacara deschisa, atunci cand il turnati in tigaie faceti-o cu delicatete pentru ca va lua foc si asa si trebuie, numai sa nu ardeti ceva prin casa.
Reteta propusa de Koch
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post