In primul rind se pune la "fiert" caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa!!! Caracatita are mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune n
In primul rind se pune la "fiert" caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa!!! Caracatita are mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune nici sare, traieste in apa sarata si carnea ei e sarata de la natura. Cind se evaporeaza toata apa obtinuta prin "fierberea" caracatitei, se ia de pe foc si se taie in bucatele mici, ca o maslina. Separat se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga sosul de rosii, se stinge cu vinul si daca e nevoie se adauga si putina apa. Se pune caracatita taiata cubulete. Se pune sare cu grija sa nu fie prea sarata mincarea, si piper dupa gust.
Se fierb 500 gr macaroane... aici se spun scurte... sint macaroane cu gaura(!) mici cit unghia! Daca nu se gaseste asa ceva, se pun cele mai mici macaroane gasite pe piata. La sfirsit se amesteca sosul obtinut cu macaroanele. Nu se recomanda brinza rasa ca la alte macaroane ... caracatita e considerata "peste" si nu e indicat sa se combine!
Asta e cea mai traditionala reteta cu carne de caracatita.
Se mai face si la gratar cu carbuni, cind se coace se taie in bucatele mici si se stropeste cu un amestec de ulei, otet si cimbru (oregan!).
Asa e doar un aperitiv si insoteste diferite bauturi mai tari!
Un alt mod,care e unul din preferatele mele e asa numitul STIFADO! Adica cu ceapa arpagic!
Se pune de seara in apa 1/2 kg arpagic. A doua zi va fi o joaca curatarea lui! Se caleste arpagicul la fel ca la orice mincare, se pune sos de rosii sau rosii proaspete, bine coapte, taiate in cubulete. Caracatita se pregateste ca in prima reteta si la fel, taiata se adauga in sos sare, piper si citeva foi de dafin. Se adauga si putina apa cand fierbe. Se poate servi insotit de orez fiert.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios