Tocanita de ciuperci pe pat de mamaliga cu parmezan

Un preparat de toamna

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tocanita:
  • 500 gr mix de ciuperci brune si pleurotus
  • 1 ceapa galbena mare
  • 3 catei de usturoi
  • 250 suc de rosii cu ardei capia
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri marar tocat
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • Sare
  • piper
  • Ingrediente pentru mamaliga :
  • 1 l apa
  • 350-400 gr malai grisat
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr unt
  • 50 gr parmezan ras

Mod de preparare

Se toaca ceapa si se pune la calit impreuna cu usturoiul maruntit in uleiul de masline.

Se taie ciupercile , se adauga peste ceapa calita si se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce afumata.

Dupa ce s-au calit ciupercile si ceapa, se adauga sucul de rosii, cimbrul si o parte din marar.

Se lasa sa mai fiarba circa 10 minute.

Intre timp se prepara mamaliga asa:

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea. Cand incepe sa clocoteasca apa, se adauga maliul in ploaie, amestecand in continuu timp de 5 minute cu un tel ca sa nu se produca cocoloase.

Se lasa apoi focul la minim si se mai fierbe inca 10-15 minute pana se desprinde de pe peretii vasului.

Se adauga untul si parmezanul ras si se amesteca bine. Se rastoarna mamaliga intr-o forma de tarta unsa.

Dupa circa 5 minute se rastoarna mamaliga pe platoul de servire, iar in centrul ei se pune tocanita.

Se presara tocanita cu mararul ramas.

Pofta buna !

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce