Tocanita de ciuperci cu pui

Tocanita de ciuperci cu pui este o reteta culinara apetisanta. Se prepara cu ingredientele: ciuperci, piept de pui, ardei, condimente.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. de ciuperci Champignon
  • o jumatate de piept de pui
  • 1 ceapa
  • un sfert de ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • 4 linguri ulei
  • sare/ delicat
  • o lingura bulion de rosii
  • o cana cu apa

Mod de preparare

Tocanita de ciuperci va avea un gust excelent daca o combinam cu piept de pui. Prepar-o astfel: se pune uleiul in cratita si se lasa la incins, dupa care se adauga ceapa taiata marunt. Lasati sa se caleasca ceapa pana capata o culoare aurie. Apoi se adauga ciupercile taiate marunt, felii sau bucati mai mari, dupa preferinta. Se adauga sare/delicat, cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mediu 10 minute, apoi se da focul mic.
Se toaca ardeiul bucatele, se curata rosiile de coaja si se taie marunt. Puneti ardeiul si rosiile peste ciuperci.
Pieptul de pui trebuie curatat de grasimi sau zgarciuri mai intai, apoi se taie in bucati mici si se adauga peste ciuperci. Dupa ce a fiert cateva minute se adauga o lingura de bulion peste tocanita si se lasa sa fiarba pana cand zeama a scazut si ciupercile au fiert bine.


Se poate servi cu smantana si mamaliga.

Alte retete cu ciuperci recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors