Tartă sau placintă foietată umplută cu paste

Simplu, scurt si la obiect:o gustare delicioasa!!!

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 250 gr.paste gnochi
  • 150 gr. boabe de porumb
  • 100 gr.ghebe fierte si scurse bine
  • 150 gr.felii de prosciutto
  • 1 brocolii mai mic
  • 6-8 oua de prepelita
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ardei iute mic
  • 3 oua
  • 150 ml.smantana
  • 3 linguri faina
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • Mai avem nevoie de :
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • 1 lingura de lapte
  • ulei de masline pentru uns foile de placinta
  • unt si putina faina pentru tapetat tava

Mod de preparare

Umplutura:

1.Punem la foc o oala in care am pus apa si sare.In momentul in care fierbe, punem pastele.Le fierbem pentru 8 minute, dupa care le strecuram si le punem deoparte.

2.In alta oala punem la fiert apa cu sare, punem broccoli desfacut in buchetele si il lasam pana este patruns.Cand este fiert, il strecuram si il punem deoparte.

3.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si feliile de prosciutto taiate in cubulete marunte.Cand sunt prajite, le scoatem si le punem pe un servet de hartie la scurs.

4.In uleiul ramas punem la calit usturoiul pisat, ardeiul iute tocat fin si ghebele taiate cuburi marunte.Lasam totul la calit sub capac pentru 8-10 minute, sau pana ciupercile sunt patrunse.

5.Adaugam in tigaie si buchetelele de broccoli, condimentam cu piper si sare dupa gust daca mai este cazul, dupa care tragem tigaia deoparte.

6.Intr-o craticioara punem la fiert ouale de prepelita.Le lasam 8 minute ca sa fie fierte tare, dupa care le scoatem, le punem sub apa rece si le decojim.

7.Intr-un castron mai mare punem faina, smantana si ouale.Le batem bine cu un tel, adaugam pastele fierte, broccoli, cubuletele de prosciutto, ghebele, porumbul, sare, piper (daca mai este cazul) si amestecam bine cu o lingura de lemn pana toata compozitia este omogenizata.O punem deoparte.

*Acum pregatim tarta:

1.Tapetam o tava rotunda cu unt, putina faina si incepem sa asezam pe rand foi de placinta.

2.Fiecare foaie asezata in tava o pensulam cu putin ulei de masline, apoi, asezam o alta foaie dar, colturile sa fie in directii opuse.

3.Cand am terminat de stratificat vreo 8 -10 foi de placinta, turnam amestecul de legume si paste inauntru.

4.Impachetam tarta adunand in mijloc colturile foilor de placinta care au ramas in afara tavii.

5.Ungem toata suprafata cu oul batut, cu putin lapte si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 30-35 de minute, sau, pana tarta este rumena si patrunsa si in mijloc.Pentru a ne verifica, putem face testul scobitorii.

6.Scoatem tarta~placinta, o lasam sa se tempereze putin, apoi o rasturnam pe un gratar.

7.O intoarcem rapid cu fata in sus si o lasam sa se raceasca de tot, sau, daca doriti o puteti servi si asa calda.

Pofta mare va doresc!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors