Se alege orezul, se spala in mai multe ape, se pune sa se caleasca usor in ulei fierbinte. Se lucreaza la foc mic. Se adauga apa calda sau supa de zar
Se alege orezul, se spala in mai multe ape, se pune sa se caleasca usor in ulei fierbinte. Se lucreaza la foc mic. Se adauga apa calda sau supa de zarzavat peste orez, in timp ce se caleste in ulei, ca sa nu se prinda de vas.
Pentru o cana de orez de 250 g e necesar 1 l de apa. Se adauga sare si citeva boabe de piper la fiert. Se fierbe la foc mic, miscind cratita din cind in cind.
Daca se umbla cu lingura in orez, bobul plesneste si mincarea capata un aspect urit.
Apoi se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun in vas emailat sa scada.
Inainte de a cali ciupercile, se poate cali o ceapa in unt. In amestecul de ceapa si ciuperci se pune sare. Se lucreaza cu vasul acoperit, la foc mic.
Cind ciupercile s-au inmuiat bine, se adauga verdeata tocata marunt si putin piper macinat.
Se rastoarna crezul pregatit pe un platou, iar la mijlocul sau se face o adincitura in care se pun ciupercile. Se rade cascaval deasupra si se serveste totul cald.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Biftec la gratar cu ciuperci
Spaghetti cu rosii si ciuperci
Ciuperci umplute
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post