Galbiori cu ficatei de pui pe pat de orez si spanac

E primavara? avem gust si culoare!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 75 g orez brun
  • 2 cepe mari
  • rosii
  • 200 g baby spanac
  • 2-3 morcovi
  • un borcan mic de galbiori in saramura
  • 4-5 ficatei de pui
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se incinge un pic de ulei, se taie o ceapa marunt, se caleste si apoi se adauga orezul, amestecam 2 minute si adaugam o cescuta de apa. Saram si piperam dupa gust, apoi lasam sa scada tot lichidul, acoperind vasul cu un capac. Cand orezul este umflat, se asaza in straturi potrivite in forme de timbale.

Se fierbe morcovul curatat, in apa cu sare si un strop de ulei. Se lasa sa se raceasca, apoi se face un puire fin sau se taie rondele subtiri care se vor adauga peste orez, in straturi uniforme.

Spanacul se opareste, se scurge si se trece sub jet de apa rece, apoi se trage la tigaie cu un pic de ceapa taiata marunt, saram si piperam dupa gust, iar la sfarsit presaram si un pic de marar verde. Asezam in straturi subtiri peste morcov.

Incingem un pic de ulei si prajim ficatei, intai inabusit, cu tigaia acoperita si apoi ii rumenim bine.

In uleiul ramas calim o ceapa taiata julien si galbiorii scursi. Lasam sa se caleasca cca 5 minute. Asezam uniform peste straturile de spanac. Lasam in forma cca o ora, apoi scoatem preparatele cu grija si servim cu ficateii asezati deasupra fiecarei portii.

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Parteneri
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica