Friptura de ciuperci cu orez este o reteta delicioasa pentru care va trebuie ciuperci, orez, sare, piper si usturoi.
Friptura de ciuperci cu orez este o reteta delicioasa.Se spala ciupercile si se curata. Se pot taia sau se pot prepara intregi. Se taie usturoiul rondele mici.
Intr-o tigaie incapatoare (as fi preferat tigaia Kitchen Craft cu diametrul de 30 cm de la KitchenShop, dar nu-i nimic ca va fi a mea!), se pun 2 liguri de ulei de masline in care se vor cali ciupercile. La inceput de adauga un praf de sare, iar abia la final se va pune piperul. Tot la final se adauga si rondelele de usturoi. Acest pas dureaza aproximativ 20 minute.
Intr-o oala se pune la fiert 1l de apa, iar cand apa incepe sa fiarba se adauga punga cu orez prefiert. Orezul nu se va tine la fiert mai mult decat este indicat de producator pentru a nu deveni prea moale. Maestri japonezi recomanda ca orezul sa nu fie fiert timp indelungat deoarece isi pierde vitamina B si magneziul pentru care este atat de apreciat.
Alegeti un vas care sa va incante vederea, adaugati ciupercile trase in ulei de masline cu usturoi, si desigur orezul. Un pahar de vin rosu sec este recomandat de bunicul. Poftiti la masa un prieten bun si ... ce urmeaza este sa imi scrieti daca a fost atat de gustos pe cat cred eu. Pofta Buna!!!
Pentru aceasta reteta mi-ar fi fost util un wok de la Kitchen Shop.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post