Alegeti ciuperci numai foarte proaspete, mici, albe si carnoase. Spalati-le in 3-4 ape, tocati-le in cuburi mici si puneti-le intr-un castron. Separat
Alegeti ciuperci numai foarte proaspete, mici, albe si carnoase.
Spalati-le in 3-4 ape, tocati-le in cuburi mici si puneti-le intr-un castron.
Separat, intr-un vas de teflon, caliti ceapa in ulei.
Cand aceasta incepe sa se rumeneasca, adaugati ciupercile si lasati vasul pe foc domol pana cand apa lasata de ciuperci aproape s-a evaporat.
Inchideti focul si cand amestecul este aproape rece,
puneti ouale (mai putin doua galbenusuri), sare, piper, verdeata si omogenizati foarte bine.
Separat, faceti din ingredientele respective (din reteta) un aluat elastic, intindeti o foaie, potrivit de subtire, puneti-o intr-o cratita pe care sa o imbrace si sa se petreaca peste marginile vasului.
Turnati aici compozitia de ciuperci, gata pregatita. Acoperiti drobul cu marginile foii de aluat, ungeti-l deasupra cu galbenusurile ramase frecate cu unt si dati vasul la cuptorul cu foc potrivit pentru ca preparatul sa se rumeneasca frumos.
Cand este gata, rasturnati-l pe un platou adanc si aduceti-l la masa cald.
Pofta buna!
Alte retete cu ciuperci gasiti aici:
ciuperci cuptor
ciuperci umplute
ciulama de ciuperci
piept de pui ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post