Coltunasi cu ciuperci

Intr-un castron, combinati faina cu apa, puneti oul crud, sare si framantati un aluat elastic pe care il lasati sa se odihneasca 30 de minute. Separa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • un pahar cu apa
  • 500 g ciuperci
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • smantana

Mod de preparare

Intr-un castron, combinati faina cu apa, puneti oul crud, sare si framantati un aluat elastic pe care il lasati sa se odihneasca 30 de minute.

Separat, spalati sub jet de apa rece ciupercile, apoi puneti-le la fiert intr-un vas de teflon pe foc domol, timp de 15 minute.

Lasati-le sa se raceasca, treceti-le prin masina de tocat carne si combinati-le cu oua, sare si piper.

Din aluat, intindeti foi subtiri, taiati-le in patrate mici si puneti in mijlocul fiecarui patrat cate o lingurita din umplutura si se lipesc marginile in triunghi, pre-

sand bine cu degetele ude.

Puneti-i intr-un vas cu apa ce clocoteste.

Cand se ridica la suprafata, luati-i cu o spumiera, asezati-i pe platou si stropiti-i cu unt fierbinte.

Aduceti coltunasii la masa acoperiti cu smantana.
Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors