Ciuperci vanatoresti

Ciupercile se taie felii, apoi se calesc impreuna cu ceapa, intr-o lingura de ulei, apoi se asezoneaza cu sare, piper macinat. In a doua lingura de ul

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 3 linguri de ulei
  • 2 morcovi
  • 2 fire de vedeata de patrunjel
  • 1 lingura de faina (alba)
  • 1 lingura de ceapa rosie (razuita)
  • 1 dl smantana
  • Sare
  • dupa gust
  • Piper boabe dupa gust
  • Mustar
  • dupa gust
  • Foi de dafin
  • dupa gust
  • Coaja de lamaie
  • dupa gust
  • Zeama de lamaie
  • dupa gust
  • Zahar
  • dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se taie felii, apoi se calesc impreuna cu ceapa, intr-o lingura de ulei, apoi se asezoneaza cu sare, piper macinat.

In a doua lingura de ulei se calesc, pana se inmoaie, rondelele de zarzavat, sarea, piperul boabe, coaja de lamaie, foile de dafin si putina apa.

In a treia lingura de ulei, faina si zahar se face o prajeala maronie, turnam peste zarzavatuei, asezonam cu mustar si zeama de lamaie, apoi le zdrobim. Se imbogateste cu smantana, apoi, turnand peste ciupercile calite, le mai fierbem putin.
Alte retete ciuperci recomandate:

Zacusca de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Ciuperci umplute

Ciuperci cu smantana

Ciuperci tocanita

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors