Ciuperci umplute (cu usturoi)

Se amesteca 100 g unt la temperatura camerei cu 100 g parmezan ras, 20 g(o capatana mijlocie) de usturoi pisat sau ras fin, doua linguri de patrunjel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g de unt
  • 100 g de parmezan ras
  • 20 g usturoi
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 600 g de ciuperci champignon

Mod de preparare

Se amesteca 100 g unt la temperatura camerei cu 100 g parmezan ras, 20 g(o capatana mijlocie) de usturoi pisat sau ras fin, doua linguri de patrunjel tocat marunt, ¼ l.c. sare, un praf de piper. Ciupercile champignon (600g) se spala bine sub jet de apa, apoi se scot sau se taie cozile. Palariile ciupercilor se asaza cu lamelele in sus intr-un vas termorezistent sau intr-o tava emailata mai mare, unsa cu unt. Apoi, compozitia cu usturoi se imparte pe fiecare ciuperca, tava se da la cuptor pentru 10 minute pana cand ciupercile se rumenesc. Atentie, sa nu se prajeasca prea mult timp, pentru ca ciupercile se latesc. Se servesc calde cu garnitura de orez sau cartofi cu patrunjel. Se pastreaza la frigider. Din cozile de ciuperci se poate gati supa sau orez cu ciuperci.
Alte reteta ciuperci recomandate

Ciulama de ciuperci

Ciuperci umplute

Sos ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors