Se caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga ficateii spalati, stersi cu un servet si taiati in bucatele. Se adauga piper, sare , maiorana si se
Se caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga ficateii spalati, stersi cu un servet si taiati in bucatele. Se adauga piper, sare , maiorana si se calesc impreuna. Se presara peste faina (1 lingura), laptele fierbinte si coniacul. Pe foc mic, continuam fierberea pana cand compozitia se desprinde de tigaie. Se ia tigaia de pe foc, se lasa sa se mai raceasca, apoi incorporam oul si punem compozitia in blender sau o trecem prin sita.
Ciupercile (palariile lor) curatate si bine spalate se umplu cu aceasta compozitie si se pun 2 cate 2. Se trec prin faina, ou si pesmet si le frigem in ulei fierbinte.
Se prepara sosul: in ulei fierbinte calim toate verdeturile si ceapa tocate marunt, se adauga piureul de rosii, faina, supa de carne (cubulet) si vinul. Condimentam cu gemul, cimbrisorul tocat, sare, piper, ienibahar si fierbem pana are consistenta unei smantani groase. Trecem prin sita.
Pe un platou rotund, aranjam in mijloc ciupercile pane, de jur imprejur punem garnitura de orez, iar sosul il servim separat, in sosiera.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios